2013 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

Užsieniečių, norinčių mokytis lietuvių kalbos – vis daugiau


VDU nuotr.
Beveik 70 užsienyje gyvenančių jaunuolių baigė intensyvius lietuvių kalbos kursus, kuriuos 15-tus metus rengia Vytauto Didžiojo universitetas. Kursų koordinatorė sako, kad norinčiųjų mokytis mūsų kalbos vis daugiau.

Po mėnesio mokslų ir išlaikyto egzamino kursų lankytojams įteikti diplomai. Šįmet intensyvius lietuvių kalbos kursus Vytauto Didžiojo universitete lankė studentai ir dėstytojai ne tik iš kaimyninių šalių, Europos, bet ir Kinijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Uzbekistano. Mūsų kalba kiekvienas susidomėjo savaip – pavyzdžiui, Carlosas iš Meksikos pramokti lietuviškai ryžosi po pažinties su lietuve.

„Kalbu ispaniškai, vokiškai, prancūziškai, angliškai, kiniškai, tačiau lietuvių kalba – kitokia: joje nedaug kitų kalbų žodžių ir ji yra nuostabi. Grįžęs namo mokysiuos toliau“, – sakė meksikietis Carlosas Gotierrezas.

Visas straipsnis LRT puslapyje.

2 komentarai:

  1. Gerbiamas Adai,

    Mane domintu lankyti audiovizualinio vertimo kursus (Vilniaus m.), galbut turite informacijos apie tokiu kursu egzistavima? Informacijos internete nepavyksta rasti.

    Is anksto dekoju,
    Edita

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena, Edita!

      Deja, apie tokius kursus nieko nežinau, galbūt kažkur tokie egzistuoja.
      Žinau tik apie studijas Vilniaus Universiteto Kauno humanitariniame fakultete.

      Adas

      Panaikinti